Valeria Rivas

A load off your mind (2021)

Digital målning

Det finns många saker man vill säga men inte vågar. När man inte brukar skrika, utan snarare stänger inne skriket, lagras ljudvågor i hjärnan av det man faktiskt vill säga men håller inne. När som helst kan hjärnan explodera och släppa ut allt. Enligt Rivas är primalskrik ett sätt att avslöja känslor.

 

Hay muchas cosas que uno quiere decir pero no se atreve. Cuando uno normalmente no grita, sino que encierra en el grito, las ondas sonoras de lo que uno realmente quiere decir se almacenan en el cerebro. En cualquier momento, el cerebro puede explotar y liberar todo. Según Rivas, los gritos son una forma de revelar las emociones que uno a guardado por mucho tiempo dentro de uno mismo.

Add comment

Comments

Rebecka
2 years ago

Den här bilden är så uttrycksfull, den är verkligen en gestaltning av skrik och jag gillar teorin att det lagras i hjärnan, risken är verkligen stor att det vräker ut en dag när det blir för mycket: inte alltid i rätt sammanhang eller till rätt person kan jag säga av erfarenhet... bilden är också mycket grafisk som illustration, så fin med de olika texturerna mellan hjärnans mjukhet och vindlar och det skrikiga strecken runt om <3

Karla
2 years ago

så coolt koncept!!! 💖

Nadja, Utställningsansvarig MKC
2 years ago

Tycker du har lyckats gestalta en känsla som många kan relatera till. Fint och kreativt sätt att förklara den känslan som ljudvågor. Kommer tänka på ditt konstverk när min hjärnan börjar vibrerar med ljudvågor och jag behöver skrika!

Julia F
2 years ago

Älskar idén med ljudvågor, så kreativt!

Aygül
2 years ago

När hjärnan, hjärtat, rösten och tystnaden hänger ihop. Snyggt!

Marit på MKC
2 years ago

Jag har nog några ljudvågor lagrade 🧐. Den här ligger uppe i MKCs IG-händelser just nu när vi tipsar om utställningen.